5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa dışarıya, dışarıdan başlangıçlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir tarafının berrak olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda emanet kayıplarının olma ihtimali kritik oranda düşmektedir.

Binanın yürekinden adiya yakınlarında nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriya çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir mütehassıslık düzı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Yangın kapıları özellikle yangın sırasında kesinkes kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, andıran veya yaylı menteşe ile zaruri yama mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir özge unsur ise asayiş yerine ihtiyaç duyulan şiabat contalardır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı başta olgunlaşmak üzere kullanma amacına ve kullanan şahsiyet skorsına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birbunca Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Sertifikasız yangın bapları da yaraşır maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar ekonomik bir almaşık sunar.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya saik vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Kanat sayısı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara denli kaliteli bir malzeme ile dokumalacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları faziletli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında dokumalabilecek sıva tamiratı ve boya çalışmaleri nedeniyle kapılar muhatara görmez.

Yangın kapıları tasarruf düzına nazaran, rengine bakılırsa evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması hordaki gibidir

ürkü amerikan bar sebebiyle bâtınerden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde acil çıkış dokumalabilir.

Report this page